<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12879921\x26blogName\x3dnivelan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://nivelan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nivelan.blogspot.com/\x26vt\x3d-1117702652999506064', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

About

This weblog contains the life ::, rants ##, poems "" and scribblings *) of Nivelan.

:: idee zoekt uitwerking

Al jaren lang werk ik gestaag en heel secuur aan het plot van een bijzonder ambitieuze roman. Kortgezegd pakt 'Val Prometheus' de Griekse mythologie op vanaf het ogenblik dat Homeros, Ovidius en Dante uitverteld raakten, tot waar Chaucer en Shakespeare op verhaal raakten. Het is letterlijk een roman van bijbelse proporties. Nu, na achttien jaar, besef ik me dat ik het niet kan schrijven. Ik ben simpelweg geen romanschrijver, en zal er waarschijnlijk ook nooit eentje worden.

Toch is dit geen droef besef. Dit is niet het moment waarop een grandioos idee een vroege dood sterft. Het tegendeel is waar. De grootste werken uit de wereldliteratuur zijn immers geschreven in samenwerking. Van Shakespeare wordt gedacht dat hij misschien ook Marlowe of de graaf van Oxford is geweest. De werken van Homeros zijn waarschijnlijk ook niet van een en dezelfde hand. En zelfs al was Homeros de enige schrijver, dan toch berusten de Ilias en Odyssee zich op eerdere verhalen van vertellers. Zoals ook de sprookjes van Grimm niet van de Grimm broers zijn, en natuurlijk de bijbel erg veel schrijvers en herschrijvers heeft gehad. Om dus tot eenzelfde boekenplank te behoren, hoeft Val Prometheus niet door een enkele schrijver te zijn geschreven. En als grote films zoals Lawrence of Arabia duizenden acteurs en honderden productiemedewerkers vergen.. En als het duizenden arbeiders nodig had om de Eiffeltoren in elkaar te steken.. Waarom zou een verhaal als dit dan een enkele verteller hebben?

Ik ben daarom op zoek naar gezellen. Samenwerkende studenten, dichters, geschiedkundigen, vertellers, vertalers, redacteurs, avonturisten, dromers, lezers, realisten en natuurlijk medeschrijvers. Als de belofte van zeer inspirerend werk niet aanlokkelijk is, dan misschien wel de kans op eeuwige roem. Laat het mij eens weten..

You can leave your response or bookmark this post to del.icio.us by using the links below.
Comment | Bookmark | Go to end